• Imprimeix

Els tresors de la Seu d'Ègara: patrimoni singular català

Dins dels actes de l'Any europeu del Patrimoni Cultural, el Museu de Terrassa presenta aquesta mostra a diferents espais de la ciutat. Podeu visitar-la a l'arxiu del 6 de novembre al 28 de desembre, no us la perdeu!

 

Quan

Data06.11.2018 - 28.12.2018

Afegeix al calendari de Google
Esglésies de Sant Pere de Terrassa

Arriba l'exposició "Els tresors de la Seu d'Ègara: patrimoni singular català". Després de passar per Brussel·les, el Castell Cartoixa, la Casa Alegre de Sagrera, arriba per fi a l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental - Arxiu Històric de Terrassa (ACVOC-AHT). Podeu visitar-la del 6 de novembre al 28 de desembre, no us la perdeu!

La Seu d'Ègara conforma un conjunt monumental únic a Europa que té una trajectòria de continuïtat en la història.

El bisbat d'Ègara (fundat cap al 450) va significar l'època de major esplendor d'un recinte on es desenvolupà un conjunt episcopal d'una excepcional importància artística per a l'Europa cristiana occidental. La pervivència d'elements arquitectònics i artístics d'aquest període (s. VI-VII), que es manifesta en l'arquitectura dels edificis episcopals de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere així com en la seva decoració pictòrica, fa únic aquest conjunt dins del patrimoni europeu.

Les darreres publicacions i la nova proposta museística de la Seu d'Ègara han despertat novament l'interès del conjunt per part dels estudiosos de diferents disciplines, fent que les esglésies de Sant Pere estiguin cada cop més presents en diferents publicacions científiques i en congressos i reunions de caràcter museològic, artístic i arqueològic.

Un compendi d'art, d'història i de cultura que ofereix una visió molt ajustada sobre l'extraordinària realitat i evolució d'aquest conjunt, des dels orígens de l'època ibèrica i romana tot passant pels successius períodes alt-medieval, romànic, gòtic i modern fins a arribar a l'actualitat.

Per la seva excepcionalitat dins del patrimoni cultural català i europeu, en aquests moments està en marxa la candidatura de la Seu d'Ègara per obtenir la distinció de Patrimoni de la Humanitat, que atorga la UNESCO, a partir de la convicció, basada en sòlids arguments científics, de la seva singularitat universal.