• Imprimeix

L’Arxiu Comarcal del Ripollès i l’Associació Palimpsest us proposen tres rutes que es poden fer caminant per la vila de Ripoll

Es tracta de tres recorreguts per Ripoll en què es poden veure imatges antigues de la vila a través de l’aplicació Google Maps a partir d’avui mateix

 

Quan

L’Arxiu Comarcal del Ripollès i l’Associació Palimpsest us proposen unes caminades per la vila de Ripoll que tenen com a origen l’edifici de l’Hospital Vell de Ripoll, al carrer Raval de l’Hospital, número 2, actual seu de l’Arxiu Comarcal del Ripollès, i finalitzen pocs metres després, a l’església de Sant Miquel de la Roqueta.

La primera és un circuit urbà que ja vam publicar el mes de juny de 2017. La ruta se us anirà indicant a partir de la capa d’informació de Google Maps anomenada El Ripoll més romàntic.

La segona és una ruta nova en què resseguirem els carrers de Ripoll a través dels oficis que s’hi exercien. Igual que amb la primera, haurem de partir de Google Maps amb la capa anomenada Els vells oficis: tal com érem.

Finalment, la tercera també és recordatori de la que es va proposar en el Camp de treball: El Setge el passat juliol. El títol pot ser que us soni, ja que la ruta està molt vinculada amb el projecte que darrerament hem dut a terme per conèixer les vicissituds dels habitants de Ripoll en el moment del setge de 1839. En aquesta capa d’informació de Google Maps que s’anomena Les Muralles de 1839, veurem els resultats in situ de les dades que hem obtingut dels nostres treballs.

Les caminades es poden escurçar i/o allargar al gust del consumidor. L’Arxiu Comarcal i l’Associació Palimpsets us proposa que us aneu aturant en els punts indicats per veure com era aquest espai anys enrere. Us podeu endur sorpreses d’edificis que han desaparegut o d’altres que estaven a punt de construir-se.

Com a element unificador de les activitats que proposa l’Arxiu, us convidem a utilitzar #acriexperience i a penjar les imatges que aneu capturant a Instagram al llarg d’aquest passeig per tal de compartir-les. També ús proposem que seguiu en nostre instagram #ACRipolles per anar coneixent les properes propostes d’activitats.

Ripoll és molts Ripolls: el que veiem, el que somiem, el lloc on hem jugat, el que recordem, el que hem visitat… i una part d’aquesta memòria es troba a l’Arxiu Comarcal. Us convidem a venir i a gaudir de tot aquest coneixement.

En aquest enllaç us podeu descarregar el mapa:

 

El Ripoll més romàntic

 

Els vells oficis: tal com érem

 

Les Muralles de 1839