• Imprimeix

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre elabora una exposició per commemorar el 70è aniversari de la inauguració del pont d’arcades entre Móra d’Ebre i Móra la Nova

 La mostra pretén apropar als ciutadans el procés de gestació i construcció d’una de les infraestructures més representatives de la Ribera d’Ebre

 

Quan

Data06.09.2013 - 31.10.2013

HoraL'exposició s'inaugurarà el divendres 6 de setembre a les 19,30 hores. L’horari de visita de l'exposició durant el mes de setembre serà entre les 08 i les 15 hores. Durant el mes d’octubre la mostra podrà visitar-se entre les 9 i les 14 hores i entre les 15.30 i les 18 hores, excepte els divendres, quan podrà ser visitada entre les 9 i les 14 hores i entre les 15.30 i les 17 hores.

Afegeix al calendari de Google

Visites en grup?

Si desitgeu portar a terme visites en grup contacteu amb l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre

Text alternatiu de la imatge

Enguany, concretament el 7 de setembre, fa 70 anys que es va inaugurar la infraestructura més emblemàtica de les viles de Móra d’Ebre i Móra la Nova: el pont d’arcades, el qual substitueix l’antic pont de ferro construït per l’empresa La Maquinista Terrestre i Marítima i dinamitat per l'exèrcit republicà el 4 d'abril de 1938.

Per commemorar l’efemèride de la construcció d’aquesta infraestructura tan representativa de la comarca, la qual ha acabat esdevenint un autèntic símbol local, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) ha elaborat una exposició que pretén posar llum al procés de gestació i construcció del pont d’arcades. Tanmateix, la mostra no vol únicament explicar l’origen del pont, sinó que també vol descriure la construcció de la infraestructura que el va precedir, el famós pont de ferro promogut per Joan Caballé Goieneche, a més del procés constructiu del pont d’arcades, el seguiment mediàtic de la inauguració  a través de la premsa de l’època, la instal·lació del projecte elèctric un cop ja finalitzada l’obra i, finalment, l’impacte de la infraestructura en l’imaginari col·lectiu dels morencs.

El gruix de l’exposició s’ha elaborat a partir de la documentació custodiada a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, la qual ha estat complementada amb aportacions documentals d’altres centres d’arxiu i biblioteques, com ara l’Arxiu Històric de Barcelona, la Biblioteca Pública de Tarragona o l’hemeroteca de La Vanguardia. Amb tot, cal posar èmfasi que el nucli central de la mostra està constituït per una reportatge fotogràfic elaborat per José Lloberas Roca, enginyer de l’empresa Cubiertos y Tejados, la qual va ser l’adjudicatària de l’obra desenvolupada entre el 12 d’agost de 1940 i pràcticament el 7 de setembre de 1943, quan va portar-se a terme la inauguració oficial.

Horaris

L’horari de visita de l'exposició durant el mes de setembre serà entre les 08 i les 15 hores. Durant el mes d’octubre la mostra podrà visitar-se entre les 9 i les 14 hores i entre les 15.30 i les 18 hores, excepte els divendres, quan podrà ser visitada entre les 9 i les 14 hores i entre les 15.30 i les 17 hores.

Preus

Activitat gratuïta

Organitza

Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre/Ajuntament de Móra d'Ebre/Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

On

Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre

Antoni Gaudí, 23

43740 Móra d'Ebre

Telèfon 977414342

Correu electrònic

Pàgina web