• Imprimeix

Carles Fontserè - Relat cartogràfic

Com a acte de cloenda del centenari del naixement de Carles Fontserè (Barcelona, 1916 - Porqueres, 2007) la Fundació Vila Casas acull la mostra fotogràfica “Relat cartogràfic” per posar punt final a la celebració d’un centenari que ha tingut com a objectiu principal destacar la importància del Carles Fontserè fotoperiodista.

 

Quan

Data16.06.2018 - 25.11.2018

Afegeix al calendari de Google
Cartell

Amb una dilatada trajectòria en diferents disciplines com la fotografia, la pintura, el cartell, l’escenografia, el dibuix o l’escriptura, Fontserè fou reconegut, des de ben jove, com a il·lustrador de cartells durant la Guerra Civil espanyola. L’any 1963, després del seu pas per França, Mèxic o Nova York, Fontserè viatjà a Europa i, més concretament, a ciutats de gran tradició documentalista com Roma, París i Londres amb l’objectiu de publicar, com s’estava fent aleshores arreu, fotollibres. Aquest ambiciós projecte, però, va esdevenir frustrat ja que la no pertinença de Fontserè al nucli central on s’establien les relacions entre escriptors, editors i fotògrafs a Espanya, el van mantenir sempre en un marge perifèric.

La mostra “Relat cartogràfic”, comissariada per Natàlia Chocarro i Mercè Vila, presenta una selecció de fotografies del fons de Carles Fontserè, que es conserva a l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, que documenten la ciutat de Londres en un moment d’efervescència social. Les fotografies de Fontserè combinen el que ell denomina “geografia humana” amb l’arquitectura icònica de la ciutat, amb un resultat que testimonia un Londres convertit en centre cultural de joventut, moda i modernitat. “Relat cartogràfic” ens permet trepitjar els carrers de Londres mentre observem el Palau de Westmister, el Soho o el Piccadilly Circus com a escenari, real, d’una generació marcada pel Swinging London, The Beatles i The Rolling Stones.

Horaris

Del 15 de juny al 15 de setembre:

Dimarts a diumenge: 17.00 h a 21.00 h.

Del 16 de setembre al 25 de novembre:

Dissabte: 11.00 a 14.00 h i de 16.30 a 20.30 h.
Diumenge i festius: 11.00 a 14.00 h.

Preus

General: 3€

Reduït: 1€

 

On

Palau Solterra

Carrer de l'Església, 10

17257 Torroella de Montgrí