• Imprimeix

L’Ajuntament de Vilademuls ingressa el seu fons a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany

29/11/2018 11:11
Jordi Xargay, Núria Batllem i Àlex Terés en l'acte de signatura de l'ingrés del fons de l'Ajuntament de Vilademuls a l'Arxiu Comarcal. Autor: Adrià Camps Prat (2018)

Jordi Xargay, Núria Batllem i Àlex Terés en l'acte de signatura de l'ingrés del fons de l'Ajuntament de Vilademuls a l'Arxiu Comarcal. Autor: Adrià Camps Prat (2018)

El dijous 29 de novembre, a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, se signa el contracte pel qual l’Ajuntament de Vilademuls cedeix, en comodat, el seu fons documental a la Generalitat de Catalunya. Hi assisteix l’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay. 

El fons està format per tota la documentació produïda per l’Ajuntament de Vilademuls des de la seva constitució com a ajuntament modern, l’any 1859. Des de llavors, que l’Ajuntament de Vilademuls representa, governa i administra als seus habitants (actualment 800) i a un territori de 62 km2, que comprèn 12 pobles: Galliners, Olives, Ollers, Orfes, Parets d’Empordà, Sant Esteve de Guialbes, Sant Marçal de Quarantella, Terradelles, Vilademí, Vilademuls, Vilafreser i Vilamarí. 

Les tasques i funcions que es deriven de la representació, el govern i l’administració del municipi de Vilademuls, es materialitzen en multitud de documents i expedients que ara són ingressats a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany. Concretament, s’ingressen 305 capses d’arxiu amb documents i expedients que abasten des de l’any 1859 fins al 1989. Tot aquest volum documental l’Arxiu Comarcal el conservarà, l’organitzarà, en digitalitzarà el que pugui ser més interessant i es posarà a disposició de tothom a Internet.