• Imprimeix

Inici del curs acadèmic i inici dels tallers didàctics a l’Arxiu Comarcal d’Osona

Entre el 20 de setembre i el 4 d’octubre, l’Arxiu Comarcal d’Osona ha organitzat cinc tallers didàctics: dos, pels alumnes de quart d’Educació Primària de la Universitat de Vic (UVIC) i, tres, pels alumnes del curs de Certificació Professional del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), impartits per l’INTAC.

18/10/2018 13:10
tallers_setembre
tallers-setembre
tallers_setembre
tallers_setembre

Coincidint amb els inicis del curs acadèmic, el dia 28 de setembre, l'Arxiu Comarcal d'Osona va organitzar la setena edició  del taller 'Fonts primàries per l'ensenyament', dirigit als alumnes de quart del grau d'Educació Primària de la Universitat de Vic i que té una durada d'una hora i mitja. Enguany hi ha participat un total de 55 alumnes organitzats amb dos grups: un a primera hora del matí i l'altre després de l'esbarjo.

Com ja és habitual, la visita-taller amb alumnes de 4rt curs d'Educació Primària de la UVIC es va desenvolupar en tres parts: la primera va incloure una projecció d'una pel·lícula de cinema amateur dels anys 60 i la presentació de la web de l'Arxiu amb els cercadors 'Arxius en línia' i 'XAC_premsa'. Durant la segona part, els alumnes van visitar les dependències internes de l'Arxiu, en les quals ens van decorar amb fotografies il·lustratives del treball arxivístic i, també s'hi van exposar  documents històrics en diferents suports. I la tercera part  va estar dedicada a la presentació i explotació de fonts primàries útils per la tasca docent dins les aules que, com sempre, focalitzem l'interès en l'explotació  de documents familiars i dels arxius fotogràfics dels mateixos centres educatius. 

Tanmateix, les professores del mòdul de 'Gestió de documentació administrativa ' de l'INTAC han tornat a comptar amb l'Arxiu  Comarcal per mostrar l'aplicació pràctica dels continguts curriculars de l'assignatura que imparteixen. Enguany, entre els tres tallers, els de 20 i 21 de setembre i el de 4 d'octubre, hi han participat 30 alumnes. Aquest taller, igual que el de 'Fonts primàries per l'ensenyament' també consta de tres parts: presentació, visita i exposició documental. La diferència està en què es fixa més en la bona praxis arxivística des de l'inici de la producció documental a les oficines i la seva regulació jurídica.