• Imprimeix

El fons fotogràfic de Pere Isern Puntí (Vic, 1931-2008) ingressa a l’Arxiu Comarcal d’Osona

El passat juny, es va subscriure el contracte en comodat d’ingrés dels fons fotogràfic de Pere Isern Puntí, pintor, conegut per la seva obra paisatgística i la seva important tasca pedagògica a la ciutat de Vic

19/07/2018 13:07
pere puntí

Pere Isern Puntí, pintor (Vic, 1931-2008) es formà a l'Escola Municipal de Dibuix de Vic i continuà la seva formació artística a l'Escola Superior Sant Jordi de Belles Arts de Barcelona. Estudis que va acabar a Segòvia i els amplià a altres capitals europees.

Al llarg de la seva vida, Pere Isern, combinà la seva producció pictòrica pròpia i per encàrrec amb la docència del dibuix i pintura a la mateixa Escola de Dibuix de Vic. Com artista és conegut especialment pels seus olis i aquarel·les de temàtica paisatgística, però també ho és per les pintures murals de l'església de l'Àngel Custodi de Barcelona.

El fons, que està format per unes 3300 fotografies en suport paper, té un doble interès: en primer lloc, perquè són fotografies fetes per un artista vigatà conegut que il·lustren el seu mètode de treball i inspiració per la seva obra. I en segon lloc, perquè la majoria documenten el patrimoni arquitectònic rural i natural d'Osona i Pirineu.