• Imprimeix

II Jornades de Memòria Democràtica d'Osona

II Jornades de Memòria Democràtica d'Osona. La Transició, punt i seguit. Una societat en procés de canvi

 

Quan

Data14.12.2018 - 14.12.2018

Afegeix al calendari de Google
II Jornades de Memòria Democràtica d'Osona

La Transició democràtica espanyola és una etapa no ben tancada del tot, perquè molts dels aspectes plantejats no van quedar ben resolts. La Transició és un punt i seguit en la nostra història. És una període intens de canvis, també de continuïtats, que marca profundament l'evolució de la nostra història contemporània. 

En paraules de l'històriador Josep Fontana, la Transició va ser per alguns 'un canvi total' i 'una cosa meravellosa i afortunada' però ell pensava que s'hi van cometre errors seriosos' (El Crític, 6-1-2016). Uns errors que han tingut conseqüències en la nostra història més recent. 

La Transició va comportar l'eclosió dels moviments socials, culturals i polítics. Temps de reivindicacions. Etapa amb canvis econòmics i demogràfics. Anys de recuperació a Catalunya de les institucions democràtiques, ajuntaments i Generalitat. Implantació a Espanya d'un sistema democràtic qüestionat. Moments d'il·lusió i desencís.

Les II Jornades de Memòria Democràtica obren un espai de debat i reflexió, per contribuir en el coneixement de la Transició a la comarca d'Osona. Un període històric pròxim, que ja és moment de començar a estudiar amb més profunditat.

Horaris

10.00h Acte d'obertura.

10.10h Conferència a càrrec del Dr. Antoni Segura.

11.00h Pausa/cafè.

11.30h Taula rodona "Professionals en una societat en procés de canvi".

13.00h Espai re recerca història de joves investigadors.

14.00h Dinar.

16.00h Taula rodona "Societat entransició".

18.00h Clausura de la Jornada.

Preus

Activitat gratuïta.

Organitza

Consell Comarcal d'Osona, Universitat de Vic, Òmnium Cultural, Museu del Ter, Arxiu Comarcal d'Osona i Patronat d'Estudis Osonencs