Impacte Noguera
  • Imprimeix

Arxiu Comarcal de la Noguera

Seu de l'Arxiu Comarcal de la Noguera

Seu de l'Arxiu Comarcal de la Noguera

L’Arxiu Comarcal de la Noguera (ACN) va ser creat el 18 de desembre de 1981, per mitjà d’un conveni signat entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i l’Ajuntament de Balaguer. El 30 d’abril de 1983 es va inaugurar l’Arxiu a la tercera planta de l’Ajuntament de Balaguer, a la Plaça Mercadal.

Convenis posteriors entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera, van fer realitat una nova etapa de l’ACN amb la inauguració el 14 de setembre de 2005 d’un nou equipament d’arxiu, de 600 m2 de superfície útil i 7.000 metres lineals de capacitat, situat a la Plaça dels Comtes d’Urgell de Balaguer.

L’Arxiu Comarcal de la Noguera conserva fons públics i privats de la comarca de la Noguera, entre els quals cal destacar els gairebé la totalitat dels ajuntaments de la comarca, el del Districte Notarial de Balaguer i els fons fotogràfics. També s’ofereix als usuaris informació diversa sobre el patrimoni documental del territori, com és el cas de les còpies digitals de documentació conservada en altres arxius i, així mateix, disposa d’una biblioteca auxiliar especialitzada en temes d'història comarcal i una hemeroteca amb més de seixanta encapçalaments de publicacions periòdiques de la Noguera.