• Imprimeix

L’Arxiu Comarcal del Maresme proposa dues activitats per celebrar la jornada internacional dels arxius d’enguany

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius (International Archives Day, #IAD) i l’Arxiu Comarcal del Maresme ha programat dues activitats per celebrar la diada.

22/05/2018 13:05
Cartell

 

La vigília del Dia Internacional dels Arxius, el dia 8 de juny a les 11 del matí,  a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal es donarà a conèixer el projecte que l’arxiu juntament amb les associacions “Vidre bufat mataroní”, Mapasonor i la Federació Unió de Cooperadors de Mataró  han endegat per tal de commemorar l’any vinent (2019) el centenari de la fundació de Cristalleries de Mataró, Societat Cooperativa. Es tracta de l’elaboració d’un projecte d’història oral que pretén recollir els darrers testimonis de les persones que van treballar en el centenari forn del vidre de Mataró. En l’acte de presentació hi intervindran els historiadors Maria Salicrú i Martín Iturralde.

L’endemà, dia 9 de juny per celebrar el Dia Internacional dels Arxius a la tarda, hi haurà portes obertes a la seu de l’arxiu on els visitats podran veure de primera mà les instal·lacions del centre que acull l’Arxiu Comarcal del Maresme i de l’Arxiu Municipal Administratiu de Mataró. La visita serà combinada i també permetrà a tothom que ho desitgi completar la visita a la seu del Museu Arxiu de Santa Maria. El personal d’ambdós equipaments comentarà als visitats les particularitats de cada centre, la feina que s’hi fa i sobretot quina documentació conserven.

Les dues activitats són gratuïtes i obertes a tots els públics