• Imprimeix

Èxit de participació en la inauguració de l’exposició i taller d’identificació de fotografies del Fons Carreras a l’Arxiu Comarcal del Maresme

07/09/2018 10:09
Assistents visitant l'exposició
Públic durant les paraules de la benvinguda de les autoritats
Públic durant les paraules de la benvinguda de les autoritats
Paraules del director de l'Arxiu, Alexis Serrano mentres Santi Carreras fotografia al públic
Benvinguda
Paraules de benvinguda a cura de David Bote, alcalde de Mataró

L’acte ha comptat amb les paraules del Sr. Enric Cobo Cap del Servei de Coordinació General d'Arxius i l’Il·lm. Sr. David Bote, alcalde de Mataró davant del nombrós públic que s’aplegà per recordar i identificar indrets i persones a través de les fotografies exposades.

L’Arxiu ha proposat aquesta activitat amb la intenció de fer valdre i donar a conèixer el ric fons fotogràfic de les tres generacions de fotògrafs Carreras. L’exposició i taller té lloc a la seu de l’Arxiu entre els dies 5 de setembre al 21 d’octubre, a les sales expositives de Can Palauet.

El taller d’identificació de fotografies pretén fer més participativa la mostra. El visitant col·labora amb l’arxiu identificant persones, indrets, dates i altres detalls de les fotografies, dipositant les seves descripcions en una urna;  aquestes després serviran als arxivers per elaborar el catàleg de la mostra tot fent constar la col·laboració dels ciutadans. La part de la mostra fotogràfica del taller s’organitza en tres períodes de forma que el visitant sempre podrà identificar fotografies diferents pertanyents al Fons Fotografia Carreras.

L’exposició ha estat comissariada per Santi Carreras Suris, nét i fill dels fotògrafs Santi Carreras gran coneixedor del fons i especialista en la història de l’esport a Mataró autor del llibre Més de cent anys de l’esport a Mataró 1802-1950. Volum. 1.

Més informació sobre l'Exposició