• Imprimeix

Servei didàctic

imatge sala actes

El servei didàctic és el lligam entre el món de l’ensenyament i els arxius per tal d’iniciar i ajudar els estudiants a conèixer i valorar el patrimoni documental del país i a considerar-lo, en definitiva, com a la nostra memòria històrica i com a tal susceptible de ser estudiat. També s’ha de tenir present la dimensió administrativa de la documentació per informar i conscienciar els alumnes de la necessitat dels processos administratius basats en la documentació. Aquests procediments són la garantia de preservació dels seus drets com a ciutadans davant l’administració.

L'Arxiu Històric ofereix visites de coneixement de l’arxiu i dels seus fons per a estudiants. Aquesta activitat inclou una classe teòrica sobre l’arxiu i les seves funcions que s’imparteix a l’aula amb el suport d’un breu audiovisual sobre els tres arxius històrics provincials de Catalunya i un recorregut comentat a les instal·lacions. 

A nivell universitari també des de l'Arxiu hi ha una relació habitual amb professors i estudiants de la Universitat de Girona, amb l'objectiu de col·laborar en la formació dels futurs investigadors i investigadores del camp de la recerca històrica.