Impacte Cerdanya
  • Imprimeix

Arxiu Comarcal de la Cerdanya

Actualitat

Seu de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya

Seu de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya (ACCE), integrat a la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya, es va crear el 31 de gener de 1984 amb la signatura d'un conveni entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Puigcerdà. L'equipament actual, situat al segon pis de l'antic convent de Sant Domènec de Puigcerdà, va ser inaugurat el dia 10 de juny de 1989.

En aquell moment, l'ACCE tenia com a objectiu omplir un buit com a centre d’abast comarcal seguir amb l'antiga tasca de l’arxiu municipal de Puigcerdà. Fins l'any 2008, va tenir al capdavant l'historiador local i arxiver Sebastià Bosom i Isern, que amb molt d'esforç va aconseguir que l'Arxiu es consolidés com com una referència dins el món cultural cerdà.

Vint-i-cinc anys després de la inauguració de l'Arxiu, i amb totes les eines tecnològiques que tenim a l'abast, estem treballant per acostar la documentació als usuaris a través de de projectes de digitalització. La consulta en línia dels nostres fons ens ha de permetre superar la situació excèntrica en el planell del país i arribar sense limitacions a tots els usuaris. En aquest moment tenim més de 900 metres de documentació on destaquen els fons notarial, municipal de Puigcerdà i la col·lecció de pergamins.

Arxiu Cerdanya

El blog de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya

Operació Cabrinetty

Bloc de divulgació documental i bibliogràfica sobre el carlisme a Cerdanya

Llibret del concert "Cerdanya: Herència Musical"

Concert amb motiu dels 25 anys de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya

Sentència del Bisbe Oliba

No et perdi's cap detall