• Imprimeix

Inauguració de l'exposició "Identifiquem identitats. Retrats d'Antoni Capella"

La inauguració va tenir lloc el 7 d'abril al Centre cívic Cinema Iris de Calafell

10/04/2017 11:04
Exposició d'Antoni Capella a Calafell
Exposició d'Antoni Capella a Calafell
Exposició d'Antoni Capella a Calafell
Exposició d'Antoni Capella a Calafell
Francesc Xavier Capella, fill del fotògraf, identificant-se
Exposició d'Antoni Capella a Calafell

Aquesta exposició, organitzada per l’Ajuntament de Calafell, l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i l’Arxiu  municipal de Calafell, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Penedès, mostra tres-centes imatges del fons fotogràfic d'Antoni Capella Contra (Barcelona, 1934-2005) que custodia l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Aquesta custodia és fruit de la cessió en comodat a l'arxiu del fons d'Antoni Capella per part  de la senyora Isabel Roa Miró amb la finalitat de conservar, inventariar i difondre l’arxiu fotogràfic del seu marit. La cessió es va formalitzar el 3 de novembre de 2010, entre el Departament de Cultura de la Generalitat de CAtalunya, el Consell Comarcal del Baix Penedès i Isabel Roa.

L'acte d'inauguració de l'exposició va tenir lloc el divendres 7 d'abril al Centre cívic Cinema Iris de Calafell i va comptar amb la presència de Josep Maria Triadó, regidor de Calafell; Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès; Nati Castejón, directora de l'Arxiu Comarcal; Isabel Roa, i Francesc Xavier Capella, fill del fotògraf.

Antoni Capella Contra va ser un fotògraf professional ubicat entre Barcelona i Calafell. És l’autor de nombroses fotografies d’estudi, d’edificis emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu i d’actes socials rellevants. També va desenvolupar part de la seva activitat com a fotògraf a Ràdio Barcelona, al magazine  Ecos de Sociedad (Revista Hola), als clubs Terraza Martini, Arca de Noé i Skal.

Entre 1972 i 1994, Antoni Capella va tenir, al passeig marítim de Calafell, un establiment de fotografia. La seva activitat com a fotògraf el va portar a fer milers de fotografies familiars, retrats i celebracions, immortalitzant tots els actes socials i festius del poble.

Ara presentem retrats que tenen la peculiaritat d'haver estat realitzats, no al seu estudi, sinó a l’exterior davant del seu establiment, vora mar. Són imatges espontànies i naturals.  Cal destacar que, en aquesta mostra, es demana la col·laboració dels visitants en la identificació de les imatges. És una manera especial de recordar d’altres generacions de calafellencs, alhora que ens permetrà completar l’inventari del fons fotogràfic d’Antoni Capella Contra.