• Imprimeix

El Celler Jané Ventura ha acollit una representació del sainet "El carro del vi" de Ramon Ramon i Vidales

El dissabte 17 de desembre va tenir lloc la representació

19/12/2016 12:12
Representació "El carro del vi" al Celler Jané Ventura
Representació "El carro del vi" al Celler Jané Ventura
Representació "El carro del vi" al Celler Jané Ventura
Representació "El carro del vi" al Celler Jané Ventura
Representació "El carro del vi" al Celler Jané Ventura
Representació "El carro del vi" al Celler Jané Ventura

 

El dissabte 17 de desembre ha tingut lloc, al Celler Jané Ventura del Vendrell, la representació del sainet El carro del vi, de Ramon Ramon i Vidales, amb gran èxit de públic.

L'espectacle ha estat organitzat per l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, la família Ramon, la Impremta Ramon, Neus Oliveras Samitier i el Celler Jané Ventura, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell i el Consell Comarcal del Baix Penedès, per a commemorar el centenari de la mort del vendrellenc Ramon Ramon i Vidales (1857-1916), que fou escriptor, poeta, editor i director dels setmanaris Lo VendrellenseLo Vendrellench i Baix Penedès.  A l’acte van participar Gerard Jané, del Celler Jané Ventura, Nativitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal, Jaume Ramon, de la Impremta Ramon i Maria Ramon, en representació de la família.

L'Arxiu Comarcal del Baix Penedès té dipositat el fons documental d'aquest personatge gràcies a la cessió que va fer la família Ramon Pinto i Ramon Caballé els anys 2007 i 2008.  El carro del vi, sainet de costums vilatans en un acte i en prosa, fou publicat l’any 1903 per la Impremta Ramon Germans i Nebot del Vendrell.  L'obra es va estrenar el 19 de setembre de 1903 al Teatre Català Romea de  Barcelona i va ser dirigida per Armengol Goula.

L’obra, situada a l’època de l’autor, transcorre en una taverna d’una vila del Penedès.  A la taverna conviuen diversos personatges: l’hisendat, el pinxo, el salau i els obrers d’ofici. Si bé l’acció gira a l’entorn d’una història amorosa, els personatges que formen les quadre rodes del “carro del vi”, guiats pel Cebrià, hi aporten la gràcia de la trama.

Maria Ramon Caballé i Neus Oliveras Samitier s'han encarregat de l'adaptació de l'obra, en la qual han intervingut els actors i les actrius Anna Mestres del Rio, Íngrid Jané Català, Alfons Vigo Caballero, Linus Urpí Ivern, Albert Solé Galí, Albert Figueras Dalmau, Joan Ferré Gibert, Joel Pérez Buira i Francesc Ripoll Sonet, sota la direcció d'Hermini Caballero Abalos i Ció Pallarès Lacruz. De l'escenografia n'han tingut cura Joan Descals Esquius i Núria Mitjans Llevadias, i de la coordinació general, Nativitat Castejón Domènech. També hi han col·laborat  Jaume Nin Casanova i Gemma Vigo Mitjans. La Impremta Ramon n'ha produït el cartell de difusió i el programa de mà.