• Imprimeix

El fons de la família Figueras-Bové és consultable al portal "Arxius en línia"

A l'inventari s'hi ha associat imatges de documents

11/05/2017 19:05
Consultable el fons Figueras-Bové a Arxius en línia

Retrat d'estudi de M. Antònia Bové Gestí i Joan Figueras Marcé, per la festa del pa beneit. Fotografia de Feliu Olivé Nin.

L'Arxiu Comarcal del Baix Penedès ha finalitzat l'inventari de la documentació del fons de la família Figueras-Bové que va ingressar a l'Arxiu mitjançant la donació de Joan Figueras Bové a l'Ajuntament del Vendrell,  el 10 d’octubre de 2016.  A l'inventari, ara consultable al portal "Arxius en línia", s'han associat imatges de documents que integren el fons. 

La documentació objecte de la donació de Joan Figueras Bové correspon al seu avi Joan Bové Romeu (1898-1976), als seus pares Joan Figueras Marcé (1926- 1981) i Maria Antònia Bové Gestí (1930-2015) i al seu germà Josep Figueras Bové (1963-2010). Tots ells són vendrellencs vinculats amb l’activitat cultural i esportiva i les entitats de la vila. La cronologia de la documentació abasta de 1930 a 2012. 

Del seu avi, Joan Bové Romeu, destaca la documentació vinculada al Club d’Esports Vendrell; de la seva mare, Maria Antònia Bové Gestí, els llibres d’actes i el reglament de Associació de Pares d’Alumnes i Ex-alumnes d’Ensenyança Mitjana i Professional del Vendrell i Comarca (APAVECO), que va servir d’impuls per la creació del primer institut del Vendrell. Del seu pare, el músic Joan Figueras Marcé, les llibretes dels comptes de les orquestres on va treballar, Rialto, Melodia i Bristol’s; i del seu germà, Joan Figueras Bové, programes de la secció d’handbol del Club Esports Vendrell i el setmanari El 3 de vuit (1982-1992). El fons també compta amb una col·lecció fotogràfica familiar.