• Imprimeix

Crida de voluntaris per al Projecte Xarxes a Corbera de Llobregat

Comencen les transcripcions dels padrons municipals d’habitants del municipi de Corbera de Llobregat

13/11/2017 09:11
x

El projecte XARXES, promogut pel Centre de Visió per Computador, el Centre d’Estudis Demogràfic, l’Arxiu Comarcal de Baix Llobregat i, en aquest cas, l’Arxiu Municipal de Corbera de Llobregat, inicia les transcripcions dels padrons del municipi de Corbera de Llobregat del període de 1843 a 1955.

Aquest projecte desenvolupa tècniques informàtiques per construir xarxes socials del passat a partir de la vinculació nominal dels habitants registrats en padrons de localitats dels segles XIX i XX. Fonamentalment, és l’extensió al conjunt de les comarques del Baix Llobregat i de l’Alt Penedès del projecte “Eines i procediments per a la informatització massiva de les fonts històriques de població", iniciat amb dels padrons municipals d’habitants de Sant Feliu de Llobregat.

L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat s’ha encarregat de digitalitzar i indexar les imatges que ja són consultables a través del cercador de documents "Arxius en Línia".

Ara s’ha creat una plataforma col·laborativa de descripció per fer transcripcions d’aquests padrons a través d’Internet.

En aquest municipi el projecte presentarà novetats, s’ha dissenyat un vídeojoc que facilitarà i farà més amena la transcripció.

El 27 de novembre, a les 19 hores, a l’Ajuntament de Corbera de Llobregat es farà la formació per aquelles persones que vulguin participar com a voluntaris.

Per confirmar l’assistència, us facilitem les dades de l’Arxiu Municipal de Corbera de Llobregat

Si voleu fer de voluntaris, adreceu-vos a:

L’Arxiu Municipal de Corbera de Llobregat

Nuria Fusalba, arxivera municipal

nfusalba@corberadellobregat.cat 

 
93 650 02 11 (extensió 2072) 

De dilluns a divendres de 8 a 15 h

Si voleu accedir ja a les digitalitzacions dels padrons de Corbera de Llobregat, podeu consultar "Arxius en Línia". Per això, heu d’entrar al web de l’Arxiu:

http://cultura.gencat.cat/arxius/acbl  

Després heu de prémer la icona d’"Arxius en línia": cercador de fons i documents (situada a la dreta de la pantalla).

1.- fer «una cerca avançada»

2.- prémer «documentació textual», posar «Arxiu Comarcal del Baix Llobregat», en el camp de centre; fons de l’administració local, en el camp de tipus de fons; fons Ajuntament de Corbera de Llobregat, en el camp de fons;  i triar l’opció de llista de «Documents amb imatge associada», que es troba a la part inferior de la pantalla.

Aleshores accedireu a tots els fons d’ajuntaments amb unitats amb imatges associades. A la part esquerra hi ha els quadres de classificació dels fons i a partir d’aquí podeu entrar als padrons municipals de Corbera de Llobregat.