• Imprimeix

Segon Curs de cal·ligrafia històrica: "Fes un petit projecte amb cal·ligrafia carolina!”

Les persones que s’inscriguin a aquesta segona edició podran, tant iniciar-se en aquesta matèria, com continuar aprofundint en tot allò que han après en el primer curs.

21/03/2018 11:03
xx

Diploma de nomenament de Laureà Miró com a fill adoptiu de la vila de Sant Feliu de Llobregat de 1910. ACBL col·lecció de documents solts. Donació dels seus hereus 2012.

S’ensenyarà a utilitzar el plomí tal com s’emprava a les escrivanies clàssiques. Es treballarà l’ús de l’angle del traç, la proporció de les lletres (alçada i amplada) i la seva inclinació en diversos moments històrics. Ens iniciarem en el coneixement de l’alfabet carolí i aprendrem els recursos per fer composicions i maquetacions de textos cal·ligràfics carolins. Com a complement aprendrem les lletres versals per als títols i caplletres.

La cal·ligrafia és com una gimnàstica. Es tracta d'ensinistrar la mà per fer els traços correctes, d’exercir la paciència. No requereix una habilitat especial, sinó dedicació.  

La cal·ligrafia permet aturar-se, concentrar-se i relaxar-se per fer la lletra a poc a poc. Té un efecte hipnòtic. Crea un silenci que fa gaudir de l’esforç adreçat a millorar els traços.

El material serà a càrrec de l’alumnat. Des de l’Arxiu s’indicarà el que es necessita i s’ajudarà a aconseguir-ho, si cal .

 

Professora: Inés Vallès, cal·lígrafa i historiadora

Lloc: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (c/ Clementina Arderiu, 23, Sant Feliu de Llobregat)

Dies i horari: 5, 12, 17 i 19 d’abril de 19 a 20.30 h.

Organitza: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Preu: 30 euros

Indispensable reserva prèvia: acbaixllobregat.cultura@gencat.cat (telèfon: 936666703)