• Imprimeix

2n curs de Genealogia i Família, en el marc de la Setmana Internacional d’Arxius

L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, conjuntament amb l’Ajuntament i el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat organitza el 2n curs Genealogia i Família, en el marc de la Setmana Internacional d’Arxius

18/05/2017 12:05
Grup de persones de la família Mallol davant de la façana de la masia de can Parellada. 12 octubre de 1911

Grup de persones de la família Mallol davant de la façana de la masia de can Parellada. 12 octubre de 1911. Fotògraf: Desconegut. ACBL Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Col·lecció d’imatges del Baix Llobregat de l’Arxiu. Imatge cedida per Mireia Mir Sánchez.

L’èxit de la primera edició ens ha mogut a organitzar un segon curs sobre Genealogia i Família.  

En aquesta edició s’introduirà als assistents en el camp de la genealogia a partir de proporcionar coneixements teòrics i pràctics sobre aquesta disciplina, de manera senzilla i entenedora. Els participants també rebran orientacions sobre la metodologia de treball, informació relacionada amb les fonts documentals i les pautes per a l’elaboració i la confecció dels arbres genealògics. Aquest curs pot ser d’interès, tant per a les persones que volen conèixer el propi passat familiar, com per a aquelles que vulguin apropar-se a les fonts documentals dels arxius i de la història en general.

Com en l’edició anterior, la presentació anirà a càrrec de Jordi San José, alcalde de Sant Feliu i autor d’un blog de genealogia familiar, el qual ens explicarà les seves recerques genealògiques.

A més disposarem altra vegada de la docència de Santiago de Llobet, historiador,  genealogista i doctor en Antropologia, que tractarà sobre la iniciació al treball genealògic, les formes de recollir la informació, les fonts genealògiques (fonts orals, fonts impreses i fonts documentals) i els problemes d’interpretació dels documents. I hi tindrem també la participació de Mireia Nieto, experta en genealogia, especialista en història familiar contemporània i responsable de tataranietos.com, que tractarà sobre els recursos digitals per a fer un arbre genealògic i sobre els softwares genealògics gratuïts que hi ha al mercat.

Com a novetat, en relació amb la convocatòria anterior, hi haurà la conferència de Joana Maria Pujadas, demògrafa del Centre d’Estudis Demogràfics que ens explicarà el projecte “Llibres d’Esposalles. Cinc Segles de Matrimonis”. Es faran també visites comentades als arxius en commemoració del Dia Internacional dels Arxius del 9 de juny, una serà a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (el 8 de juny) i l’altra a l’Arxiu del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat (el 9 de juny).

Cal inscripció prèvia (a través del telèfon 926666703 o del correu electrònic: acbaixllobregat.cultura@gencat.cat). Preu: 35 €

El curs serà gratuït per al voluntariat del projecte “Eines del padró municipal d’habitants de Sant Feliu de Llobregat” que hagi participat en la transcripció de, com a mínim, 15 imatges del padró.

Les sessions del 8 de juny i les visites a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (el mateix 8 de juny) i a l’Arxiu del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat (el 9 de juny), són obertes al públic en general, però cal inscripció prèvia.

Per a més informació, consulteu el programa