Impacte Alt Urgell
  • Imprimeix

Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell

Actualitat

Seu de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell

Seu de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. Foto: Francisco Urrutia

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell (ACAU) es va inaugurar el 11 de juny de 2010. El setembre de 2006 es va signar el conveni de construcció de l’equipament i el desembre de 2009 es va formalitzar el conveni de cogestió entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, en virtut del qual l’arxiu municipal i el seu personal tècnic s’integren en el nou equipament.

L’edifici s’ubica en una zona residencial, molt a prop de la confluència entre el riu Valira i el riu Segre, amb vistes al Cadí.

Dissenyat per l’arquitecte Santi Orteu, destaca per les seves línies avantguardistes i elegants. L’equipament té una capacitat aproximada de 9.000 metres lineals distribuïts en 6 dipòsits de documentació. A més disposa de moll de càrrega, magatzems, àrea de desinfecció, sala de treball, despatxos habilitats per a l’arxiver municipal i de direcció, sala de reunions, sala de consulta, sala polivalent i àrea de suports especials i de gran format.

L’arxiu custodiarà documentació pública i privada en virtut de la Llei 10/2001, de 13 de juliol, d'arxius i documents, i en el moment de la seva entrada en funcionament ingressaran 700 metres lineals procedents del fons municipal de la Seu d’Urgell així com del fons notarial, de l’Administració de Justícia i de les antigues cambres agràries.