• Imprimeix

El Teatre Àngel Guimerà acull la representació del sainet "El restaurant de la platja" de Ramon Ramon i Vidales

El 21 de juliol va tenir lloc la representació

24/07/2017 12:07
Representació del sainet "El restaurant de la platja" de Ramon Ramon i Vidales
Representació del sainet "El restaurant de la platja" de Ramon Ramon i Vidales
Representació del sainet "El restaurant de la platja" de Ramon Ramon i Vidales

El Teatre Àngel Guimerà del Vendrell va acollir, amb gran èxit de públic, la representació del sainet El restaurant de la platja, de Ramon Ramon i Vidales que ha estat organitzada per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, la Impremta Ramon, la família Ramon i Neus Oliveras, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Aquest sainet fou estrenat el 28 de desembre de 1908 al Teatre Romea de Barcelona. L’acció de l’obra transcorre, com diu el mateix autor, en un restaurant d’una platja democràtica, a la qual hi concorren els veïns de les viles i pobles de la comarca. Concretament, es tracta de la platja de Coma-ruga. En aquesta platja hi havia el cafè-restaurant conegut com el Petit Pasqual, un establiment que es trobava al voltant dels estanys i que va fer les delícies dels estiuejants. En el sainet hi surten homes, dones, banyistes i, amb una nota d’humor, l’autor al·ludeix el Sèfiro, un gos que no apareix perquè el mata una tartana. 

Abans de la representació es va projectar un audiovisual, elaborat per l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès i produït per TV el Vendrell, que explicava la cessió de l'obra manuscrita de Ramon Ramon i Vidales a la Generalitat de Catalunya i es projectaven una sèrie d'imatges del Petit Pasqual de la platja de Coma-ruga, establiment que fou la font d'inspiració de l'autor. 

L'adaptació de l'obra ha anat a càrrec de Maria Ramon i Neus Oliveras. L'elenc d'actors, Ingrid Jané, Anna Mestres, Cristina Urgell, Albert Figueras, Joel Pérez, Joan Giró, Joan Basseda Ballester, Francesc Ripoll, Alfons Vigo, Joan Basseda Domènech, Francesc Casas, Sergi Rodero, Quim Toldrà, Jan Català, Clara Borràs, Cristina Corbella, Abril Costa, Maria Figueras, Pilar Hernández, Noemí Ripoll i Gemma Vigo, han estat dirigits per Sílvia Basseda. Cal destacar la col·laboració del Teatre Àngel Guimerà, Teatre Espai, La Lira Vendrellenca, Xavier Mercadé, Jaume Nin Casanova, Fusteria  Marcé, Residència La Muntanyeta, Josep Bargalló, Carles Barral, Ramon Forner, Tomàs Querol, Televisió El Vendrell i Victor Merencio. La coordinació general ha anat a càrrec de Nativitat Castejón, directora de l'ACBP.