• Imprimeix

Presentació del llibre "La huella de una carta"

El 16 d’octubre, a les 19 h. podreu assistir a la presentació de la novel•la La huella de una carta, de l’escriptora Rosario Raro, feta amb les cartes del Consultorio para la mujer Elena Francis

09/10/2017 15:10
x

Sinopsi:

La tranquil·la vida de Núria amb el seu marit, un comercial al qual no veu el que voldria, s’altera  quan llegeix en la premsa un enigmàtic anunci que li desperta del somni de dedicar-se a l’escriptura. Sense saber amb seguretat de què es tracta, accepta convertir-se en l’escriptora anònima de les respostes a les cartes que rep el consultori radiofònic d’Elena Francis. La seva tasca sembla senzilla: encarregar-se de respondre les cartes que no dona temps de radiar. Però tot canvia quan una oient desesperada li parla d’uns nens nascuts amb terribles malformacions. Núria decideix investigar-ne l’origen i desvetlla una trama internacional de corrupció que posarà en escac la seva vida i canviarà per sempre el seu destí. 

Rosario Raro (Segorbe, 1971), és doctora en Filologia, escriptora y professora de creació literària. Dirigeix el  Curs d’Escriptura Creativa de la Universitat Jaume I de Castelló des de la seva fundació, l’any 2014 també fa classes sobre aquesta matèria en diferents institucions i ciutats.

Postgraduada en Comunicació Empresarial per la Universitat Jaume I i en Pedagogia per la Universitat de València.

Va Viure durant més de deu anys al Perú, on va estudiar a la Universidad Mayor de San Marcos i a la Pontificia Universidad Católica.

L’any 2009 va ser una de les dues espanyoles finalistes del concurs d’escriptura literària Virtualy Caza de letras de la UNAM de Mèxic i Alfaguara. La seva tesi tracta sobre les estratègies d’escriptura a Internet.

La seva obra literària ha aconseguit nombrosos premis (Ciudad de Huelva, Magda Portal del Ministerio de la Mujer de Perú, Cruzando Culturas, Ateneo Ciudad Galdós de Las Palmas de Gran Canaria, Igualdad de Aranda, Mujer Kimetz Elkartea de Ordizia, Tecnocuentos de RNE, Palabras de Mujer, etc). Va ser finalista del premi internacional de novel·la Vargas Llosa de l’editorial Alfaguara. Ha estat traduïda al català, al japonès i al francès.

L’abril de 2015 va publicar amb l’editorial Planeta la novel·la coneguda novel·la Volver a Canfranc. Altres obres seves són: Carretera de la Boca do Inferno, Surmenage, Perder el juicio, Los años debidos, Finlandia, La llave de Medusa, Ex, Desarmadas e invencibles i El alma de las máquinas.

 

Lloc: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (c/ Clementina Arderiu, 23, Sant Feliu de Llobregat.
Dia i hora: 16 d’octubre a les 19 h