• Imprimeix

Presentació del llibre ‘Sant Feliu de Llobregat desaparegut’

Dimecres, 18 d’abril, a les 19 h., es presenta al saló dels Àustries del Palau Falguera el llibre de fotografies “Sant Feliu de Llobregat desaparegut” de l’Editorial Efadós

04/04/2018 11:04
x

Sant Feliu de Llobregat desaparegut és un recull de 163 fotografies que mostra l’evolució de la ciutat i el seu entorn des de finals del segle XX fins a la dècada del 1960. L'obra fa un passeig pel centre històric, amb els primers carrers i places, i s’enfila pels barris costeruts, de més amunt de la via, on les cases guanyen terreny sobre vinyes i solars. Després se’n va terra avall, vers el riu, on antics camps de regadiu comencen a ser ciutat. I acaba amb l’entorn: el riu, els boscos i les muntanyes. En definitiva, recupera un paisatge i una ciutat del passat per construir una memòria col·lectiva.

Les fotografies són gairebé totes dels fons i les col·leccions de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Els autors dels textos i de la selecció de les imatges són Josep Maria Gelabert i M. Luz Retuerta, arxivers d’aquesta institució, i Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, en signa el pròleg.