• Imprimeix

Presentació del llibre "Devi, la intocable" de la santfeliuenca Ana García-Arroyo

Dilluns, 9 d’octubre, a les 19 h, a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, es presenta aquest llibre que narra la història verídica d’una dona i la seva família a l'Índia rural.

29/09/2017 09:09
x

La novel·la comença amb el casament dels pares de Devi, els rituals, la partida de la núvia amb un estrany, el seguiment al mestre, Babasahed, que lluita per abolir la intocabilitat, i la conversió al budisme per sobreviure a la gana i al menysteniment. Es tracta d’una novel·la sorprenent que ens permet conèixer en profunditat els costums socials i culturals d’aquest país. 

 

Ana García-Arroyo, la seva autora, viu a Sant Feliu de Llobregat. Actualment és professora de la Universitat de València, doctora en filologia anglesa i postgraduada en literatures i cultures postcolonials. És estudiosa de la civilització india, sobre la qual té profunds coneixements, fruit de més de vint anys de treball i dels seus viatges i estades a aquest país. Ha publicat llibres d’assaig i narrativa sobre l'índia i altres temes.

 

Sovint imparteix conferències sobre literatura en general, literatura postcolonial; estudis de l'Índia, i estudis de gènere. Ha estat convidada per diferents institucions nacionals i internacionals com per exemple, l’Instituto Cervantes en Nova Delhi; la Universitat Casa Grande de Guayaquil (Ecuador), la Universitat Politécnica Salesiana (Guayaquil); la Université de Cergy-Pontoise (París); la Jwarhalal Nehru University (Delhi); Barjora College (West Bengal – India); la MDU (Rohtak – India); UB; la UAB; Universidad de Oviedo; Universidad del País Vasco; Universidad de Valladolid; i altres.

 

L’acte de presentació del llibre Devi, la intocable, organitzat conjuntament amb el Casal de la Dona, comptarà amb l’assistència i presentació de la presidenta d’aquesta entitat, Magda Torres.

 

Lloc: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, carrer Clementina Arderiu, 23.

 

 

Bibliografia de l’autora

Cuentos para educar el género. Guayaquil: Prologic Editores & Universidad Casa Grande, oct. 2014.

Madre India (narrativa) (Barcelona: Kairos Editorial, 2012)

Historia de las mujeres de la India. Barcelona: Laertes Editorial, 2009.

Orissa, templos y tribus. Barcelona: Laertes Editorial, 2008.

Alternative sexualities in India. Kolkata: Books Way, 2010. (2006).

Sexualidades alternativas en el arte y la cultura India. Barcelona: Ellas Editorial, 2006.

Colegios caros de curas. (novel·la). Barcelona: Ellas Editorial, 2007.

Fábulas feministes (traducció). Universidad Jaume I, Castellón.