• Imprimeix

Presentació del llibre ‘Poble català, posa’t a caminar. 40 anys de la Marxa de la Llibertat’ de Josep Calvet i Oriol Luján

La presentació tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà el dia 25 de novembre a les 19 hores

11/11/2016 13:11
Portada del llibre

En commemoració dels 40 anys de la Marxa de la Llibertat, els historiadors Josep Calvet i Oriol Luján ens ofereixen un estudi sobre aquest esdeveniment basat en documentació d’arxius i en entrevistes als participants.

Els autors contextualitzen la Marxa de la Llibertat d’acord amb la seva transcendència en el període de transició i en consonància amb els principals moviments polítics d’oposició al franquisme; analitzen els antecedents que donaren peu a la seva formulació; expliquen els orígens, els preparatius de la manifestació i la reacció dels organitzadors davant la seva prohibició; detallen el recorregut de les columnes que recorregueren els Països Catalans; descriuen la repressió que va patir la marxa; expliquen alguns dels episodis més destacats; i, finalment, ofereixen una reflexió sobre la significació de la Marxa de la Llibertat i el llegat que deixà.

El llibre, publicat per Angle editorial, el presentaran en Josep Calvet i en Lluís Llobet, gerent del Centre d’Art i de Natura de Farrera i marxaire a la columna Francesc Macià que partí d’Esterri d’Àneu.