• Imprimeix

Inauguració de l'Arxiu Municipal de Creixell

L'Arxiu Municipal de Creixell estrena noves instal·lacions amb 360 metres lineals de capacitat per a acollir el seu fons documental.

24/03/2015 12:03
Inauguració Arxiu Municipal de Creixell

El passat dissabte dia 14 de març es va inaugurar l’Arxiu Municipal de Creixell. L’acte, presidit per l'alcalde de Creixell, Jordi Llopart, va comptar amb la presència del Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs, del President del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan i de l'alcalde de Salomó, Antoni Virgili.

A l’espai de l’Arxiu, emplaçat a la planta baixa de l’edifici de l’Hotel d’Entitats, s’hi han instal·lat 360 metres de prestatgeria metàl·lica, mòbil i fixa, per a col·locar els 260 metres lineals que actualment ocupa el fons municipal de Creixell. Amb aquest nou equipament es farà front al creixement documental del municipi i es garantirà la correcta conservació del fons, que cronològicament abasta del 1812 al 2012.

L’Ajuntament de Creixell està acollit, des de l’any 2010,  al Servei d’Assistència al Patrimoni Documental que presta l’Arxiu Històric de Tarragona, a través del Consell Comarcal del Tarragonès. 

En el mateix acte també es va dur a terme la inauguració de la Biblioteca Municipal de Creixell, que passa a formar part de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.