• Imprimeix

El pas de Juli Cèsar per la Cerdanya, més enllà de la llegenda

El proper divendres 10 de novembre, el professor d’història antiga de la Universitat Autònoma de Barcelona, Oriol Olesti, ens porta una conferència sobre les petjades de Juli Cèsar per la Cerdanya.

06/11/2017 10:11
Juli Cèsar

Juli Cèsar

L'any 49 a.C., en el marc de les Guerres Civils, Juli Cèsar creuà els Pirineus per dirigir-se a Ilerda (Lleida), on l’esperaven els seus enemics pompeians. Les fonts literàries del moment ens indiquen que ho feu amb una petita escorta de cavalleria, sortint des de Narbona, de manera que sempre hem pensat que aquest pas es feu seguint la via Tet-Segre a través de la Cerdanya. Els treballs arqueològics desenvolupats en aquests darrers anys a la comarca han permès incrementar molt notablement les nostres dades respecte a aquest episodi històric, confirmant plenament el que ens deien els autors antics. Les petjades de Juli Cèsar per la Cerdanya són cada cop més convincents.

Aquesta és la segona xerrada del III Cicle “Explica’m una història” que organitzem conjuntament el Grup de Recerca de Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya i l’Arxiu Comarcal. L’acte tindrà lloc divendres 10 de novembre, a les 20 hores a la sala Sebastià Bosom de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya.