• Imprimeix

Exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” i conferència a càrrec de la historiadora Carme Sanmartí

Dijous, 6 de setembre, a les 19 h, s’inaugura aquesta exposició itinerant a la seu del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

03/09/2018 13:09
xx

“Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” és una exposició comissariada per Fabien Van Geert i Ferran Estrada, que mostra la diversitat dels paisatges de Catalunya.

L’exposició ha estat impulsada i concebuda per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en coordinació amb l’Institut Ramon Muntaner i mitjançant ajut de l’Obra Social de ‘La Caixa’. La mostra ens arriba a Sant Feliu de Llobregat de la mà del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i sota el suport de l’Arxiu Comarcal.

Podrem veure com els paisatges es relacionen amb els éssers humans i l’entorn. I com la distribució pel territori dels elements constructius i les seves formes i materials són claus a l’hora de configurar el paisatge de Catalunya.  

“La diversitat d’aquests paisatges és presentada com la relació continuada entre els éssers humans i l’entorn on els diversos elements construïts, la seva distribució pel territori i les seves formes i materials són un element clau en la configuració del paisatge de Catalunya.

Aquesta exposició analitza també la interacció en contextos tan diversos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu, abordant la complementarietat entre les dimensions d’espais viscuts, simbòlics i productius dels diferents elements de l’arquitectura tradicional que en condicionen les formes, les tècniques i els materials utilitzats en la construcció i l’ornamentació.

A partir d’aquesta realitat, l’exposició planteja elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions, tot reflexionant sobre el seu futur a partir de l’actualització dels seus usos i funcions.”

http://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgcpt/05_documents_i_recursos/04_exposicicons_itinerants/construint-el-territori/

En el marc de la inauguració, la historiadora Carme Sanmartí farà la conferència “Masos, dones i vida familiar”.

Inauguració: 6 de setembre, a les 19 h.

Lloc: Cívic Mas Lluí (c/ Estelí, núm. 10, 08980 Sant Feliu de Llobregat)

Calendari: del 6 al 28 de setembre de 2018. Horari: 18 a 20 h.