• Imprimeix

Nomenament, a títol pòstum, d'Agustí Duran i Sanpere com a fill predilecte de Cervera

La Paeria de Cervera nomenarà fill predilecte de la ciutat, a títol pòstum, a l’historiador Agustí Duran i Sanpere, en un acte a la Sala de Plens el dilluns 5 de febrer a les 18 hores

05/02/2018 12:02
Agustí Duran i Sanpere

Fons Agustí Duran i Sanpere

Cartell acte nomenament

Cartell

 

Agustí Duran i Sanpere historiador, arxiver i arqueòleg va néixer al 1887 en una casa senyorial del carrer Major de Cervera; amb els anys, la seva empenta i dedicació el van convertir en un activista cultural, sent el fundador i màxim representant de les principals institucions culturals cerverines. Així doncs, al 1914 va posar els primers fonaments de l’Arxiu Comarcal de la Segarra i, anys més tard, al 1958, va fundar el museu de Cervera, entitat que a dia d’avui es troba als baixos de casa seva. Duran i Sanpere també va escriure el llibre d’història de Cervera i arribà a ser director de l’Arxiu Històric de Barcelona. 

Marc Márquez i Rosa Fabregat són els únics fills predilectes en vida de Cervera. El polític Josep Benet i l’escriptor Jaume Ferran també van rebre aquesta distinció al 1991 i 2001 respectivament.