• Imprimeix

La ràdio a l'arxiu

Voleu escoltar-ho?

13/03/2017 09:03
Entrevista a Joan Soler

Mariona Tomàs entrevistant a Joan Soler, director de l'Arxiu Històric de Terrassa

Entrevista Josep Lluís Lorca

Pep Tormos entrevista a en Josep Lluís Lorca sobre la sala de consulta

Entrevista a Alba Cánovas

Pep Tormos entrevista a l'Alba Cánovas sobre el procés de digitalització

Entrevista a Alan Capellades

Pep Tormos entrevista a l'Alan Capellades sobre els documents més rellevants de l'arxiu

El passat divendres, 10 de març del 2017, el programa El Submarí de la ràdio municipal de Terrassa va fer un programa especial dedicat a l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental - Arxiu Històric de Terrassa.

El magazín de migdia El Submarí, dirigit per Mariona Tomàs, va col·locar el seu estudi de ràdio a l'entrada mateix de l'arxiu. El programa va començar amb l'entrevista a Joan Soler, director de l'Arxiu Històric de Terrassa, on es va reflexionar sobre el paper dels arxius en el món digital, el seu futur i els reptes pendents. Entre les diverses entrevistes i seccions del programa, el periodista Pep Tormos, va endinsar-se a les profunditats de l'arxiu per conèixer de ben a prop la realitat del nostre equipament. Primerament va entrevistar a en Josep Lluís Lorca, que va explicar com funciona la sala de consulta i com els ciutadans poden accedir a la informació pública de manera presencial. La tercera entrevista va anar a càrrec de l'Alba Cánovas, donant detalls sobre el procés de digitalització de documentació històrica. Per últim, un ràpid recorregut a través dels documents més rellevants de l'arxiu a càrrec de l'Alan Capellades.

El foment de l'accés a la informació pública passa per la utilització de tots els mitjans de comunicació a l'abast dels arxius, més enllà dels portals d'accés a descripcions i digitalitzacions, cal dur a terme activitats de difusió adreçades a aquells usuaris potencials que no coneixen els nostres serveis. El ciutadà no trobarà la veritat allà fora, la trobarà a l'arxiu.

 

Àudios del programa