• Imprimeix

Inauguració de l’Exposició 'Andreu Gelabert. El Llegat d’una època'

L'exposició es podrà visitar a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell a partir del 21 de maig i fins al 20 de juny de 2014

14/05/2014 08:05

Andreu Gelabert (Astell, Pallars Jussà, 1925) va tenir l’afany, tot treballant per la divisió pirinenca de FECSA, de no separar-se de la seva càmera Leika. Aquesta inquietud li va permetre documentar la vida als Pirineus de Lleida des de finals dels anys 50 fins la dècada dels 90, amb predomini dels anys 60 i 70 del segle XX. El seu llegat, de més de 6000 negatius, cedit a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà té un alt valor social ja que il·lustra gràficament tota una època.

La mostra, comissariada des de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà i els Serveis Territorials de Cultura a Lleida, els quals han tingut cura del seu trasllat i muntatge a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, té un caire molt visual i despertarà ben segur la nostàlgia als majors de cinquanta anys. D’aquesta manera, es vol fer una crida que animi la població de Mollerussa i els encontorns a cercar documents gràfics personals que puguin resultar d’interès col·lectiu i fer-ne la cessió a una institució que entén la documentació com a patrimoni i memòria del territori.

La mostra s’inaugura el proper dimecres 21 de maig a les 19h. i comptarà amb la presència a l’Arxiu Comarcal de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat i del director de Cultura dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a les terres de Lleida, Josep Borrell.