Accés al contingut Accés al menú de la secció

Convocatòria 2018

Imatge residència

Ja és oberta la convocatòria per a la selecció de projectes en residència 2018 a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell

El programa de la residència és situa en un arxiu públic en una petita ciutat a la regió de Catalunya. Des de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR) volem donar suport als creadors i investigadors que produeixin, reflexionin o investiguin, des de qualsevol disciplina de les ciències o de la creació artística, al voltant dels documents i els arxius com a matèria prima d’inspiració o subjecte de treball.

Per aquest motiu l’ACUR posa a disposició dels residents el seus fons per tal de poder dur a terme les seves creacions i recerques. Amb un especial interès en facilitar l’intercanvi, el diàleg cultural i la interacció entre els residents i els seus projectes amb els habitants del territori.

Els objectius del programa de residència són:

  • Foment de la investigació artística i la producció en un arxiu públic
  • Contribuir a la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents
  • Enriquir l'experiència per a l'artista i la ciutat amfitriona, en base a un diàleg entre elles.
  • Obrir un nou camp d’enfocament transdisciplinar dels arxius

Programa de la residència 2018

Imatge Catala

 

L’Arxiu posa a disposició dels residents seleccionats diversos espais per a la realització d’investigacions o projectes de creació, experimentació i de pensament. I oferim un allotjament temporal amb diversos dormitoris, cuina, menjador i alguns espais comuns.L’ACUR ofereix allotjament gratuït en habitacions individuals en un apartament, amb ús d’espais comuns (cuina. menjador, sala d’estar, estudi), situat al centre de la ciutat. L’Acur s’ofereix per fer d’enllaç entre la persona resident i la xarxa cultural i social local. 

Les sol·licituds estan obertes a artistes o professionals de qualsevol sector de l’art, la cultura o les ciències. Creadors, investigadors de tots els camps (arts visuals, literatura, música, ciències socials, ciències naturals, científics, etc.) que vulguin centrar les seves obres o projectes d'investigació en ACUR.

Els projectes escollits s’hauran de desenvolupar en un mínim de 15 dies a un màxim de 45, durant el període de la residència, entre l’1 de juny al 31 de juliol de 2018.

La selecció dels projectes es farà per part d’un comitè format per arxivers, historiadors, professors universitaris i artistes de prestigi reconegut:

  • Joan Fontcuberta: artista, docent, crític i promotor d’art, especialitzat en fotografia
  • Oriol Fontdevila: Comissari, escriptor i investigador especialitzat en pràctiques artístiques i educació
  • Diego Rey: Artista, docent. Treballa al Bulli Foundation
  • Joan Busqueta: Profesor d’Història Medieval de la Universitat de Lleida, i director del Departament d’Història de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida
  • Ramon Alberch: Arxiver i historiador. President d’arxivers sense fronteres internacional
  • I la direcció de l’ACUR.

 

 

Període de la residència: de l’1 de juny al 31 de juliol de 2018

Estada: un mínim de 15 dies a un màxim de 45. 

Termini per presentar els projectes: 31 de març de 2018


Data d'actualització: 26.10.2016