• Imprimeix

Cinema a Olot durant la Segona República, a les vitrines de l’Arxiu

La Vitrina del Trimestre, 5

 

Quan

Data13.04.2018 - 29.06.2018

Afegeix al calendari de Google
Cinema a Olot

Programa de mà de la pel·lícula projectada al Teatre Principal d’Olot el 17 d’abril de 1937

A partir del 13 d’abril, la Vitrina del Trimestre de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa presenta una selecció de programes de mà de pel·lícules exhibides a Olot durant la Segona República.

Entre els anys 1931 i 1938, les dues sales de cinema que existien a Olot, el Teatre Principal i l’Ideal Park, van programar un bon nombre de pel·lícules de tota mena, que eren anunciades i comentades per la premsa local, sovint en pàgines exclusives. A Olot es van poder veure grans èxits de Hollywood que distribuïen les grans companyies nord-americanes (la Metro, la Fox, la Columbia, la Paramount i la Warner), com ara El capitán Blood, Tiempos modernos, La reina Cristina de Suecia, Mares de China, ­­Los últimos días de Pompeya o Rebelión a bordo. Els espectadors també van poder veure els títols que distribuïa la companyia espanyola Cifesa, com Nobleza baturra i Morena Clara, de Florián Rey, amb Imperio Argentina.

Amb la municipalització dels serveis de cinema i teatre duta a terme durant la Guerra Civil, les pel·lícules nord-americanes es van continuar programant, però ara s’alternaven amb reportatges i noticiaris de l’actualitat bèl·lica i títols de Laya Films, la productora cinematogràfica creada per iniciativa del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya que també va funcionar com a distribuïdora de films produïts a la Unió Soviètica.

La Vitrina del Trimestre presenta una mostra de programes de mà d’aquestes pel·lícules, procedents de la col·lecció particular de Jordi Pujiula i de la col·lecció de documents efímers de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Es podrà veure fins al 29 de juny.

Horaris

Els mesos d’abril i maig, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15.30 a 18 h

Dissabte 5 de maig, de 9 a 14 h

El mes de juny, de dilluns a divendres, de 8 a 15 h

Organitza

Arxiu Comarcal de la Garrotxa

On

Sala de consulta de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Plaça del Puig del Roser, 1

17800 Olot

Telèfon 972279131

Correu electrònic

Pàgina web