• Imprimeix

Exposició: Camp dels Haras 1939

Fontserè i Clavé a la llum de Martí Vivès

 

Quan

Data17.03.2018 - 02.09.2018

Afegeix al calendari de Google
Cartell de l'exposició

En aquesta exposició es proposa posar en relleu la rica xarxa de relacions en què, tot i la difícil conjuntura que van haver d’afrontar, es van moure els joves artistes Carles Fontserè i Antoni Clavé en la primera etapa del seu exili. Perpinyà, durant els primers mesos de 1939 esdevé una ciutat en estat d’emergència en la qual els gestos de solidaritat resultaven fonamentals per la sort dels refugiats.

L’artista rossellonès Martí Vives tindrà un paper clau en la sortida dels camps d’internament de catalans, com fou el cas de Fontserè i Antoni Clavé. A Carles Fontserè, així com també a Antoni Clavé, aquella etapa  precària i fins i tot perillosa els permetrà, paradoxalment, realitzar les seves primeres exposicions com a artistes. L’art esdevindrà una estratègia de supervivència vital.

A l’exposició es podran veure obres originals i documentació diversa de l’època. L'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany ha aportat els dibuixos que va fer Fontserè, l'any 1939, al mateix camp dels Haras i, posteriorment, a Perpinyà. 

 

Exposició a cura d’Eric Forcada i realitzada en el marc del centenari Carles Fontserè (2017), a càrrec del Museu Memorial de l'Exili, de La Jonquera, en col·laboració amb el Departament de Cultura.

Horaris

De juny a setembre: de dimarts a dissabte, de 10 a 19h i diumenges i festius de 10 a 14h.

D'octubre a maig: de dimarts a dissabte, de 10 a 18h i diumenges i festius de 10 a 14h.

Tancat els dilluns excepte festius. 

Preus

Entrada general: 4 €.

Menors de 17 anys, aturats, escolars, grups d'estudiants i docents: Entrada gratuïta.

Majors de 65 anys: Tarifa reduïda, 2 €.

Pensionistes, carnet d'estudiant i grups d'adults: Tarifa reduïda, 3 €.

On

Museu Memorial de l'Exili

Carrer Major, 43-47

17700 La Jonquera