• Imprimeix

V Jornades de l'Aeròdrom de Vilatorta

Divendres, 1 de juny de 2018 a les 19h, presentació de les 'V Jornades de l'Aeròdrom de Vilatorta' a l'Arxiu Comarcal d'Osona

 

Quan

Data01.06.2018 - 15.06.2018

Afegeix al calendari de Google

Enguany, l'edició de les 'V Jornades de l'Aeròdrom de Vilatorta' commemoren el 80è aniversari d'una infraestructura de guerra clau per entendre la nostra història recent. Aquest projecte mancomunat que han preparat conjuntament els ajuntaments de Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes i Santa Eugènia de Berga se celebrarà durant la primera quinzena de juny. 

Les V Jornades comencen el dia 1 de juny a les 19h a l'Arxiu Comarcal d'Osona, amb l'acte de presentació i una mostra de fotografies històriques de l'aeròdrom explicades per Miquel Erra, autor del llibre Camps d'aviació d'Osona. En aquest acte hi participaran els alcaldes dels tres municipis implicats i el director  del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas.

El dissabte, 2 de juny a les 9.30h es fa la visita guiada a l'Aeròdrom de Vilatorta sortint de la plaça de l'Ajuntament de Calldetenes; una ruta a peu, perfectament senyalitzada, amb un total de 13 refugis escampats per tot el perímetre del camp d'aviació. La visita guiada serà a càrrec de Miquel Erra i Cristina Suñén, historiadora i guia de l'aeròdrom.

El mateix dissabte, a les 19h, a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Eugènia, presentació del llibre 'El infierno y sus puerta' a càrrec del seu autor Pepe Serrano i de Fran Martín, també investigador de la Guerra Civil.

El diumenge, 3 de juny a les 19h, a l'Ajuntament de Calldetenes, presentació del llibre 'Aeròdroms Republicans de Girona' a càrrec del Grup de recerca dels Aeròdroms Gironins.

Finalment, el divendres 15 de juny a les 20h en el Saló Catalunya de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, presentació del llibre 'Pingüinos en París' a càrrec del seu autor Jordi Siracusa. I tot seguit, l'acte de clausura d'aquesta cinquena edició de les Jornades de l'Aeròdrom de Vilatorta.