• Imprimeix

La trajectòria artística de Sadurní Brunet, al Museu de la Garrotxa

 

Quan

Data19.05.2018 - 19.08.2018

Afegeix al calendari de Google
Sadurní Brunet

Projecte d’armari mirall, 1909.

En el marc de la tretzena edició de la Biennal Olot Fotografia, el Museu de la Garrotxa acull entre el 19 de maig i el 19 d’agost l’exposició Sadurní Brunet: interiorista, dissenyador, fotògraf i ‘constructor de cielos’, produïda per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Sadurní Brunet i Pi (Vallirana, 1886 – Olot, 1958) va ser un prolífic i polifacètic artesà que va desplegar el seu màxim talent creatiu durant l’etapa d’efervescència constructiva modernista, decorant i complementant obres signades per arquitectes de renom com Rafael Masó, Joan Roca Pinet, Alfred Paluzie, Albert Blasco, etc. Així mateix, també va dissenyar comerços, va reformar cases i es va acomodar a encàrrecs ben diversificats per continuar guanyant-se la vida, ja fos com a marbrista que feia làpides i monuments funeraris o com a restaurador d’altars i de nombroses esglésies de la Garrotxa i de l’Empordà, entre d’altres.

L’exposició, comissariada per David Santaeulària, proposa una aproximació raonada a la seva trajectòria, a partir d’una selecció de les 3.802 imatges i els 1.220 dibuixos del fons que custodia l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Un conjunt molt important de material que ve acompanyat d’una sèrie incompleta de dietaris de treball i mitja dotzena de carpetes en les quals el seu fill Jordi Brunet Forasté (que, l’any 2006, va cedir tot el fons a l’Arxiu després d’haver-hi posat ordre) referenciava alguns noms de persones i de localitzacions per tal de facilitar-ne la identificació.

Paral·lelament, durant les mateixes dates, a la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa es podran veure una vintena de retrats fets per l’autor, que mostren una de les facetes no professionals del Brunet fotògraf.

Horaris

Feiners, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h

Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Dilluns tancat

Organitza

Arxiu Comarcal de la Garrotxa

On

Sala Oberta del Museu de la Garrotxa

Carrer de l’Hospici, 8

17800 Olot

Telèfon 972271166

Correu electrònic

Pàgina web