• Imprimeix

"LLIBERTAT! Fontserè i el cartellisme compromès (1931-1939)"

Des del 17 de gener fins al 16 de febrer podreu veure aquesta exposició a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, produïda per l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

 

Quan

Data17.01.2018 - 16.02.2018

Afegeix al calendari de Google
Cartell

L’exposició forma part dels actes commemoratius del naixement de Carles Fontserè, celebrats entorn els any 2016 i 2017, organitzats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 “Carles Fontserè va dibuixar 22 cartells durant els anys trenta del s. XX, la majoria arran de la guerra civil. Són cartells de propaganda ideològica que en moments de convulsió social (guerra i revolució), per encàrrec d’institucions, partits i sindicats, “parlaven des de les parets” al poble.

El record que de cadascun en va deixar Fontserè a Memòries d’un cartellista català (19311939) és el fil conductor de l’exposició.

Els testimonis documentals de l’època que conserva l’Arxiu Nacional de Catalunya contribueixen a situar‐los en el context on es van generar.

Tot i que cada dibuix és l’obra de l’artista, la implicació de Fontserè amb el Sindicat de Dibuixants Professionals (SDP), així com amb la revolució social i amb la lluita contra el feixisme, fan que cada cartell sigui exponent d’estils, lluites i projectes compartits. Aquest és un cartellisme compromès.” (Informació del comissariat de l’exposició).

 

El dia de la inauguració la comissària de l’exposició en farà una visita comentada.

El Servei Didàctic de l’ANC ha elaborat dues info-grafies i una guia didàctica per a l’estudi del cartell com a font històrica i per aprendre a interrogar les fonts (us la podeu descarregar en el pdf adjunt).

Es poden descarregar els materials a la web de l’ANC

http://anc.gencat.cat/ca/Difusio/activitats/

I al bloc del Servei Didàctic: http://sdanc-recursos.blogspot.com.es/p/exposicions.html

Es podran fer visites comentades prèvia concertació.

 

Producció: Arxiu Nacional de Catalunya

Comissàries: Àngels Bernal i Maria Utgés

Inauguració: 17 de gener de 2018, a les 19 h.

Lloc: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (c/ Clementina Arderiu, 23, Sant Feliu de Llobregat)

Dates de l’exposició: del 17 de gener al 16 de febrer de 2018.

Horaris: de 8:30 a 14:30 i de 15:30 a 19 h. i els divendres de 8:30 a 15 h.