• Imprimeix

Exposició ‘Sadurní Brunet. Registre i sensibilitat’

 

Quan

Data19.02.2018 - 11.05.2018

Afegeix al calendari de Google
Sadurní Brunet

Fotografia: Sadurní Brunet

A partir d’aquest dilluns, 19 de febrer, a la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, es podrà veure l’exposició “Sadurní Brunet. Registre i sensibilitat”. Sadurní Brunet Pi (Vallirana, 1886 – Olot, 1958) va ser un polifacètic artesà que va desplegar el seu talent creatiu durant el Modernisme, decorant i complementant obres signades per arquitectes com Rafael Masó, Alfred Paluzie o Joan Roca Pinet. També va dissenyar comerços, va reformar cases i es va acomodar a encàrrecs ben diversificats per guanyar-se la vida, fent làpides i monuments funeraris o restaurant altars i esglésies de la Garrotxa i de l’Empordà.

Sadurní Brunet va utilitzar la fotografia per registrar de manera continuada i eficaç tots els encàrrecs que anava desenvolupant: reformes de cases, dissenys d’establiments comercials, treballs en marbre, decoracions d’esglésies, etc. Però, més enllà d’aquest caràcter de catalogació, la seva càmera també documentava moments familiars, escenes de carrer, paisatges i altres apunts més lúdics en els quals el caràcter objectiu i notarial es complementa amb el testimoniatge personal d’una època i, sovint, deixa entreveure una peculiar sensibilitat artística.

Aquesta mostra pretén ser una primera aproximació a les 3.800 imatges que formen el fons de l’autor –custodiat a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa– i es desplega en dos episodis consecutius: del 19 de febrer l’11 de maig, amb un compendi representatiu de diversos àmbits temàtics, i del 19 de maig al 19 d’agost, amb una selecció específica del seu vessant com a retratista. Així mateix, també funciona com a complement de l’exposició que, amb el títol “Sadurní Brunet: interiorista, dissenyador, fotògraf i constructor de cielos” (Sala Oberta del Museu de la Garrotxa, del 19 de maig al 19 d’agost), aborda de forma integral la resta de la seva producció.

Horaris

De dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15.30 a 18 h

Dissabtes 3 de març, 7 d’abril i 5 de maig, de 9 a 14 h

 

Organitza

Arxiu Comarcal de la Garrotxa

On

Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Plaça del Puig del Roser, 1

17800 Olot

Telèfon 972279131

Correu electrònic

Pàgina web