• Imprimeix

La Guàrdia dels Prats. Identitat i veïnage

L'Arxiu Comarcal ha organitzat una exposició de documents i una taula rodona on es debatrà la identitat i el veïnatge de La Guàrdia dels Prats

 

Quan

Data22.07.2017 - 31.08.2017

HoraHorari d'obertura del Local Social de La Guàrdia dels Prats

Afegeix al calendari de Google
Cartell

Cartell

Aquest dissabte dia 22 de juliol, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la inauguració de l'exposició La Guàrdia dels Prats. Identitat i veïnatge, al Local Social del poble.

Es tracta d'una mostra de documentació dels fons del propi Ajuntament de la Guàrdia dels Prats (fins l'agregació a Montblanc el 1880), de la Germandat la Unió i la seva hereva la Cooperativa de Sant Pere Ermengol, i de l'Ajuntament de Montblanc.

Recentment l'Associació de Veïns de la Guàrdia ha fet dipòsit de la documentació de la Germandat La Unió i la Cooperativa a l'Ajuntament de Montblanc per tal de dipositar-la a l'Arxiu Comarcal. I així mateix, Joan Panadès i Rosa M. Solé, també van fer donació de documentació pròpia de l'antic ajuntament.

El discurs de la mostra abraça dos àmbits. Per una banda, el municipal, on es podran veure els documents més antics i els que fan referència a l'agregació a Montblanc, així com també el dia a dia i la transformació del poble; d'altra banda, l'importància de l'associacionisme, amb documents relatius a la Germandat La Unió, la Secció Recreativa i el cafè, i la Cooperativa.

L'Associació de Veïns oferirà un refrigeri als assistents, entre els quals està previst de fer una taula rodona col·lectiva sobre la vida a La Guàrdia dels Prats, que vol fer aflorar els records dels més ancians per transmetre'ls als més joves.

L'exposició documental es podrà veure durant tot el mes d'agost en horari d'obertura del Local Social.

On

Local Social de La Guàrdia dels Prats

Carrer Reguer, 13

43410 La Guàrdia dels Prats