• Imprimeix

Arxius a la fresca: una passejada per quatre espais emblemàtics de la vila de Ripoll, avui desapareguts

La caminada començarà a les 20 hores del dia 11 de juliol davant de la plaça de l’Ajuntament de Ripoll i anirà a càrrec de Francesc Morera

 

Quan

Data11.07.2016 - 11.07.2016

Hora20.00 – 21.00

Afegeix al calendari de Google

Els espais del nostre entorn canvien constantment. La modificació d’un edifici concret pot anar des del canvi d’ús que pot implicar una remodelació fins a la seva desaparició perquè es creu que ja no és necessari.

El monument als herois del 27 de maig, la Torre del Prat, l’església de Sant Eudald i la Casa de la Infància o Casa Cuna són els espais desapareguts que visitarem.

I la pregunta que ens sorgeix ara és: i com ens ho farem si no existeixen? Doncs a través d’un navegador de realitat augmentada universal anomenat Layar, disponible per a Android i IOS, que tots els participants es poden descarregar gratuïtament a través dels seus telèfons intel·ligents i tauletes tàctils.

Una vegada que els participants s’hagin desplaçat fins al lloc on es trobaven originalment els edificis, hi podran veure els objectes virtuals creats pel Francesc Morera, amb imatges dipositades a l’Arxiu Comarcal del Ripollès de com eren aquests edificis.

En aquesta passejada, l’Arxiu Comarcal del Ripollès s’ha sumat a la iniciativa impulsada pel Francesc Morera, juntament amb l’Ajuntament de Ripoll, dins les activitats «Tocs d’estiu», i us volem convidar a participar-hi.

La caminada serà el proper dia 11 de juliol, a les 20 hores, i començarà a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll.

On

Plaça de l’Ajuntament de Ripoll

Plaça de l'Ajuntament , 3

17500 Ripoll

Telèfon 972715715

Correu electrònic

Pàgina web