• Imprimeix

Serveis

Informació i assessorament sobre els fons documentals i condicions d'accés a la documentació, incloent l'atenció als titulars de fons que tinguin documentació dipositada en qualsevol arxiu de la Xarxa; Consulta de fons documentals, presencialment o en línia; Consulta de la biblioteca i hemeroteca auxiliars.


Servei didàctic adreçat al coneixement dels arxius i de les fonts documentals com a recursos per a la docència; Assessorament en treballs de recerca, de crèdits de síntesi en tots els nivells educatius i en estudis d'àmbit universitari.

Organització de visites guiades, tallers, organització de conferències, cursos especialitzats, etc. i cessió d'espais polivalents per a la realització d'actes i activitats d'interès cultural per a la comarca.

Els arxius comarcals són també un referent en el suport a les administracions locals del seu àmbit territorial i recolzen les polítiques de conservació, tractament i accés al patrimoni documental dels ajuntaments i consells comarcals. També ofereixen assessorament en matèria d'arxius i gestió documental, i per extensió en la implantació de sistemes de gestió documental, l'administració electrònica, la preservació digital i l'aplicació de criteris de transparència i bon govern.